Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2014

3. 1. 2015

31.12.

Tak i já jdu rekapitulovat náš sportovní rok s Jenynkou. Povedlo se nám udělat bonitaci, složit 6 zkoušek (celkem jich má 8) a skoro všechny obhájit na závodech. Zůčastnily jsme se 3mistrovství a vždy byly na bedně. Krom toho má Jeny splněnou kvalifikaci na MR obedience 2015! :-) Myslím si že na dvouletého pejska toho Jeny zvládla letos dost a už se těším na příští rok, máme toho v plánu opět dost :-)

9.12.

Tak již pomalu plánujeme akce na příští rok, bude toho hodně tak snad to všechno zvládneme...

16.11.

Včera jsme se s Jeny zúčastnily závodu O pohár města Jaroměře v kategorii FPr1. Byl velký vítr ve kterém Jeny ještě nestopovala, sice ne přesně, ale došla, obhájila zkoušku a nebyla poslední, takže já byla spokojená :-) a to tam startovaly zkušenější psiska než Jenda :-) A výsledek 78bodů 12.místo z 15ti :-)

11.11.

Dozvěděla jsem se výbornou zprávu - Jeny skorobratr - Harry Potter Canis Satelles (Bax Banny od Růžové školky x Catarina Magna Knížete Sternenhocha) má DNA test na Miotonia Congenita s výsledkem N/N

9.11.

Dnes jsme se vykašlaly na cvičák a celá naše smečka vyrazila na výlet, jeli jsme do Chlumce nad Cidlinou na coursing. Běhala Jenynka a Gama, holky to hodně baví. Jendu to hrozně chytlo, konečně doběhla celou dráhu, byl to její třetí trénink, takže příští rok plánujeme plnit tréninkové běhy pro licenci. Nová posila smečky Deny se byla socializovat.

3.11.

Jeny i letos splnila kvalifikační podmínky na Mistrovství ČR Obedience a to v kategorii OB1, bohužel diky organizátorům a jejich zmatkům se MR nezúčastníme. I když mě to velmi mrzí :-( 

25.10.

Dnes jsme si udělali výlet do Hradce Králové za Xerxesem Astronaut a za jeho páníčky. Jenynka jela samozřejmě s námi. Jenynka i Xerxes - Beník se k sobě chovaly vzorně, jako by se kamarádily už věky :-) No uvidíme po kom budou štěníci ještě mám v záloze jednoho krasavce :-) (jestli tedy budou, ještě nejsem úplně rozhodnutá)

pict0043.jpg

19.10.

Tak dnes jsem si konečně vyzvedla potvrzení které oprávňuje Jenynčinu účast ve třídě pracovní :-)

 

18.10.

Tak Jenynka je konečně vyléčená, včerejší sono už nic negativního neukázalo :-) 

Chtěla jsem se ještě letos zůčastnit  s Jeny pár závodů, ale uvidíme, jelikož se těd nějak protloukám s problémovým zdravím. Ale snad do třetice všeho zlého už padlo.

 

11.10. 

Dnes jsme si udělali výlet do Náchoda na zkoušky dle KJ Brno a ZOPka je doma, za 96bodů na Výborně :-)

 

 

10.10.

Jelikož jsem zjistila že jeden kníračí krasavec Xerxes Astronaut bydlí docela blízko nás tak 25.10. ho pojedeme navštívit a dáme společnou procházku aby jsme viděli jestli i Jenynce padne do oka a hlavně jakou má povahu.

 

 

4.10.

Tak mám před sebou veliké rozhodnutí. Momentálně léčíme Jenynky slabý zánět dělohy. Nicméně další hárání máme Jenynku nechat bud nakrýt nebo vykastrovat. Momentálně zvažujeme obě možnosti a porozhlížíme se po případném vhodném ženichovy.

 

 

 

 

27.9. Jsme se prošly na dogtrekkingu Pojizeřím za sluncem open 13km. A letos jsme došly jako první :-) a dnes v neděli se budeme flákat a odpočívat ;-)

 

13.-14.9.2014

MČR MALÝCH PLEMEN Chlumec nad Cidlinou - Jenynka vybojovala krásné 2.místo v kategorii ZMMP a složila zkoušku s body 43,46,35 = 124 bodů známka Dobře. Jsem na Jenynku moc pyšná!!!

img_2332.jpg 

 

29.-31.8. Jelikož věřím že dojmů z MČR kníračů budu mít dost tak si je budu zapisovat postupně :-) zapsané je to od pátku (nejvýš)

 

29.8. Tak jsme odpoledne vyrazili na MČR kníračů do Šluknova, cesta probíhala v pohodě a celkem rychle, i když malinko došlo na změnu plánované trasy, ale na místo jsme dorazili včas a bez bloudění, po prezentaci jsme zamířili do ubytovny. Na místo jsme po bloudění dorazili, jelikož jsme špatně odbočili a tak jsme to celé objeli. Ubytovna Města Šluknov nás mile překvapila, v dvoulůžkovém pokoji byla lednička, varná konvice, tv, skleničky a dokonce i ručníky, prostě luxus, vše pěkné, čisté :-) Večer jsme si zajeli na večeři a potom jsme měli kynologický pokec se spolubydlícími.

30.8. Tak dnes začal den trochu akčně, jelikož jsme nenastartovali auto, naštěstí jsme ubytovaní asi 3km od stadionu tak jsme s Jeny na losování došly pěšky, zatímco Martin volal odtahovku a zařizoval náhradní auto. Vše nakonec zdárně dopadlo i když zrovna lehké to nebylo. Já si vylosovala startovní číslo 7 tak doufám, že se ukáže jako šťastné. Kromě koukání na stadionu, jsme si zatrénovaly poslušnost. Ve chvíli volna jsme si prošli město i zámek s parkem, na který díky Martinovi již nezapomenu :-) Večer jsme měli parádní společenský večer s tombolou, který jsme si moc užili :-)

31.8. Dnešek byl opět velmi akční. Ráno jsem nemohla dospat tak jsme dorazili na stadion mezi prvními, zjistili info o stopách a čekali, mezitím se rozpršelo tak jsem myslela na holky v ZMP1 které byli už na stopách. Když jsme na stopy vyrazili my, okolo 9 stále pršelo. Byla jsem velmi nervózní. A samozřejmě jsem to zase kazila, jak jinak... Instrukce pana rozhodčího byla první písknutí - lom doleva, druhé písknutí - předmět, třetí písknutí - lom doleva. No vyrazila jsem šlapat, připadala jsem si jako robot a čekala na písknutí... První písknutí - zahla jsem doleva, druhé písknutí - zahla jsem doleva, načež se ozvalo PŘEDMĚT! tak jsem položia předmět, zahla jsem doprava a pokračovala jsem v chůzi.. Zbytek stopy jsem už naštěstí zvládla našlapat bez problémů. Došla jsem si pro Jenynku. No málem jsem ji nevytáhla z přepravky jak do deště nechtěla, ale musela, nechala jsem ji vyvenčit a vzala pod deštník do náruče, jelikož se mi schovávala pod stromy kde měla zdání že na ní tolik neprší. Mezitím jsem koukala na ostatní, jelikož jsme šli FPr1 a IPO1 spolu. Když jsem viděla že velký knírač před náma došel na nášlap čuchnul doprava, doleva a nevyšel, tak jsem si říkala a je to v pr... to mi udělá taky. Ale Jenynka mě překvapila, při cestě k rozhodčímu jsem nejprve položila psa pak deštník, rozmotala vodítko a cca se připravila. Při přihlášení se mi Jeny posatit nepodařilo a ani před stopou, věděla co bude, už nasávala, vyrazila, šla hezky přesně ve stopě, udělala hezký lom, druhý můj lom  také zvládla a zastavila se u dřeva, ale než jsem stihla dojít tak se rozešla, no nic, pokračovali jsme zdárně dál, na konci zastavila a stát zůstala :-) tak jsem si oddychla že máme zkoušku ani nevím jak. A když jsem se dozvěděla že za 86bodů byla jsem štěstím bez sebe. Po dojití k autu Jenda dostala zaslouženou odměnu a já zavelela jedem. Jenže ouha, nejeli jsme jelikož  jsme nenastartovali. Naštěstí mě a Jendu hodný pan pořadatel hodil na stadion. Tam jsem hledala někoho kdo by měl startovací kabely na diesla. Nakonec jsem, díky panu rozhodčímu hodného pána objevila a auto jsme nastartovali. Rychle jsme pak zbalili věci na ubytovně a jeli na stadion na jídlo a hlavně se ohřát. Když jsem pak po sledování vísledků zjištovala že nejenže budeme "na bedně" ale že ještě máme vzrůstající tendenci, nemohla jsem tomu uvěřit. Moje malá příšerka udělala na stopách od jara obrovitánský pokrok, ale že se dostaneme až na první místo (s nejlepšíma bodama jak za FPr1 tak IPO1) tomu ještě pořád pomalu nemůžu uvěřit. Ale je to tak a Jenynka je NEJLEPŠÍ!!! :-) Domů i s pár zastávkami na kešky jsme už dorazili vpohodě :-)

 

23.8.2014

Opět menší aktualizace stránek, 10.8. Jsme pomáhali s Martinem v Jaroměři na neoficiálních agility závodech a Jenynku jsem měla s sebou, no tak jsme si jeden běh taky zaběhly :-)

img_0076.jpg

17.8. Splinila Astalavista Baby Pessoa zkoušku ZMP1 :-) Gratulujeme :-)

 

20.-26.7. Další fajnové dovolenkování v Kokořínsku, vynechaly jsme výcvik, jen si užívaly :-)

 

 Tak trochu další aktualizace :-)

Od 30.6. do 4.7. jsme si s Jeny užívaly týden dovolené na táboře obedience s Ladou Richterovou. Byl to luxus týden, krásně jsem si odpočala, poznala nové lidičky. Potrénovaly jsme byla zábava. Ač jsem si skoro nemyslela že to dáme, tak jsem nás přihlásila na středeční Letní závod že si zkusíme složit OB1 - a zadařilo se!! Máme další zkoušku a to dokonce na velmi dobře a navrch jsme získaly 2.místo! prostě super. Od středy jsem se připravovala na další zkoušku a to z dogdancingu - vybírala jsem hudbu :D a v pátek na ukončení tábora Jeny složila další zkoušku a to Mussical Dressage a na výborně :-) Prostě super týden :-)

 

 

21.6. Dnes jsme se zůčastnily s Jeny tréninku na MČR, byl to hezky strávený den, ještě nejsem rozhodnutá jestli nastoupíme do ZMMP, nebo ZMP1 ale připravujeme se :-)

 

 

14.6. V neděli jsme si jeli do Častolovic vyzkoušet poslušnost podle ZVV1, sice jsme s Jeny skončily až 12tí z 15ti závodníků, ale většina soupeřů již byli ostřílení borci i tak by nám bodíky na zkoušku daly.

 

24.5. Zůčastnily jsme se MČR Juniorů v Obedienci a v třídě OBZ/OB1 získaly 2.místo a zkoušku na VÝBORNĚ :-)

pict0090.jpg

8.5. Jeninka dnes pokračovala v sérii květnových úspěchů a v 1.májovém závodě dle ZOP vybojovala 1. místo ze dvanácti jinak velkých psů. Dnes mi udělala obrovskou radost :-)

 

3.5. Mám úžasnou novinku - Calamity Jane Pessoa je CHOVNÁ !!! Na dnešní výstavě ve Dvoře Králové nám paní rozhodčí Drožová zadala VD2 a tak jsme šly zrovna i na bonitaci, kde Jenda získala kod 00/5AJyZ/5. Lenky Kořínková nám udělala krásné fotky ZDE :-)

 img_2047.jpg

 

1.5. Dnes jsme složily zkoušku BH na 51 bodů jsem ráda že je to za mnou a na zkoušku MZŘ hodně dlouho nepůjdeme :-)

 dsc_0516.jpg

19.4.  Jelikož je Jenynka kovářovic kobyla tak v týdnu se na ni byl podívat pan Doležal a krásně mi ji upravil na květnovou výstavu :-) květen pro nás bude vůbec trochu akční i když o proti jiným se ještě flákáme :-) 1.5. zkouška BH, 3.5. výstava, 8.5. závody, 18.5. předváděčka, 24. závody no flákat se rozhodně nebudeme. Dnes jsem se chtěla jet podívat na MČR kníračů stopařů, ale nakonec zvítězila rekonstrukce našeho bytečku.

 

3.4. Včera jsme zahájily naši závodní sezonu účastí na Novobydžovském poháru v kategorii ZZO. Sešlo se nás 15 z toho Jenynka byla nejmenší. Sice nepršelo, ale byla mokrá tráva takže Jeny se moc nechtělo dosedávat ale i tak jsme získali od velmi přísného pana rozhodčího Petráčka 49 bodů což nám na doost dlouhou dobu slibovalo místečko na bedně až poslední závodnice s háravkou až na konci nás posula na 4. místo. 

 

23.3. se na našem cvičáku v Jaroměři, konal výcvikový den, my nakonec byli jen na stopy a poslušnost, protože šíleně lilo, a Jeny samozřejmě necvičila tak jak bych si to představovala, ale hlavně byla chouda celá mokrá a zmrzlá. Nu což, ale dobře jsme se najedly a udělali nějaké fotky :-) ZDE

 

 

19.3. Tak první letošní závody budou 12.4. Novobydžovský pohár :-) už se těším

 

15.3. Jsme si byli vyzkoušet coursing, byla s námi ještě Gama s Martinem, zatímco Gamu tento druh zábavy chytnul a hned věděla co má dělat, Jeny to moc nezajimalo, nicméně už víme o čem to je a budeme běh za střapcem trénovat.

 

16.2. Dnes jsme byli u MVDr Beránka na vyšetření očí Calamity Jane Pessoa je DOV negativní!!! Mám obrovskou radost! :-) tak a ještě výstava na VD a bonitaci nic nebrání :-)

 

15.2. Dnešní intenzivka obedience s Ladou byla super, Jeny ač v top dnech při hárání cvičila výborně, a máme zase co trénovat :-)

 

1.2. Dnes jsme si udělali výlet do Pardubic na schůzi východočeské pobočky kníračů které jsem členem, Jeny jsem vzala sebou, štěkla jen párkrát po příjezdu pak byla ticho, mezi ostatními knírači všech rázů chodila jako šedá princezna, vůbec se nebála, neštěkala byla naprosto v pohodě :-) No a já si popovídala se super lidičkama :-)

 

19.1. Přidávám odkazy na fotogalerie ze závodů sportovní kynologie kterých jsme se zúčastnily minulý rok. První je ze Závodu malých plemen v Chlumci nad Cidlinou - Jeny bylo v tu dobu necelých 10měsíců takže to pro nás byl spíše trénink - foto ZDE, druhý odkaz je ze závodu O pohár Rozkoše v České Skalici kde jsme si byly zkusit kategorii ZMMP - foto ZDE.

 

12.1. Tak dneska jsme vyrazili poprvé na nový cvičák. Jeny cvičila suprově. Prostředí neřešila, nečuchala kde co je. A překážky ji hrozně baví, žebřík chodí jako profík a ipo ačko zvládá taky, dokonce se poprvé potahala o hadr s figurantem. Jen otravné štěkání a závislost na Martinovy a Gamě musíme vyřešit...

 

pict0031.jpg

 

10.1. Tak mi dnes přišel email s tím že nás - tedy mě přítele a naše psiska přijali za členy do ZKO Jaroměř :-) konečně po roce budu zase členem nějakého ZKO :-) 

 

 

 

 

4.1. Dnes jsme se s Jeny zůčasnili intenzivního tréninku agility s Janou Zemkovou, je to výborná trenérka a Jeny výborně pracovala, moc ji to bavilo a krásně se vyběhala, hold máme další aktivitu :-) Ted doma v pelíšku krásně spí :-)

 

2014