Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2015

15. 1. 2016

20.12.2015 Dnes jsme se zúčastnily vánočního výcviku a posezení v ZKO Vrchlabí kde mám mnoho přátel, bylo to moc fajn :-) Také se nám pomaličku plní kalendář akcí na 2016, sic jich nebude tolik jako letos přesto doufám že se mi nějaké naše plány podaří uskutečnit 

 

V CHS PESSOA plánují štěňátka malých kníračů, vrh pepřáčků se mi moc líbí :)

Matka: QUEEN MAGIC ROVELIS (Harry Potter Satelles + Arsinoe Elegant Dastinella)

img_0533.jpg

Queen je neteř Calamity Jane 

 

 

 

 

Otec: Yandy z Šardánu 

99._yandi_z_sardanu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.10. Dnes Jenynka složila svou 11tou zkoušku a to ZZO1. Bohužel jsme doplatily na přeházení cviků - poslušnost byla jako první a již v 8.15 jsme měly hotovo, jenže v tomhle období je po ránu už hodně studeno a mokro. Takže bodíky jsou nižší než jsem počítala, ale zkoušku máme :-)

 

 

17.10. Jsme se s Jeny zúčastnily závodu malých plemen v Dolním Žandově u Chebu. Závod byl v celém rozsahu a jsem moc ráda že ho Jenynka zvládla s body 81-93-70 rozhodčí a počasí nás pořádně prověřili a potrápili ale zadařilo se a Jeny získala 2.místo :-)

 

26.9. Jsme se s Jeny a Blackem zúčastnili dogtrekkingu Pojizeřím za sluncem. Čekala na nás trať dlouhá 17km. Letos bylo krásné podzimní počasí. Díky Míše P. a Xantimu kteří nám dělali společnost a hlavně nás hecovali, jsme trasu zvládli pro mě v rekordním čase 3hodiny a 10minut. Musím říct že to tempo bylo hlavně pro mě vražedné ale nechtěla jsem to vzdát a díky hlavně Blečkovy který poctivě táhl, jsem to dala. Jenynka to také zvládla na 1, celou cestu šla hezky vedle Blacka a držela tempo i když táhla minimálně ale pomohla Blekymu překonat překážky kterých se bál nebo kde si nebyl jistý- například v tmavých skalách. Black byl na závodech poprvé a zvládl to výborně :-) Celkově jsme v kategorii open získali 2.místo :-)

 

28.-30.8. Se konalo MR kníračů, letos bylo v Letohradě. Jenynka byla připravena do ZMP1, bohužel letos v této kategorii byly jen dvě závodnice a i když jiné roky kategorie proběhla tak letos mi 25.8. navečer pořadatelka volala že letos bohužel, že bud si vyberu jinou kategorii nebo jsme s Jeny doma... No byla jsem dost naštvaná a zklamaná, ale nahlásila jsem Jeny na FPr2, i když jsme nikdy na tuhle zkoušku netrénovaly.. No za ty dva dny jsme to nejspíš dohnaly :-) Samotné závody se mi velmi líbily. V sobotu jsme se pokochaly obranami a poslušnostmi IPO3 a pak si udělaly fajn oddychový výlet. V neděli jsme šly na plac my, no teda na louku... Při losování před stopami jsem si vylosovala č1 tedy první stopu. Jenynka vyšla (první úspěch) foukalo i když ne moc, terén byl hezký jetel ale hlína mezi byla vyschlá. První lom Jeny přešla ale dokázala se vrátit a pokračovat, druhý lom šla hezky jen mě se to zdálo brzy a tak jsem Jendu napomenula "stopa" za což jsem si vysloužila strhnutí bodu a od šlapačky napomenutí že jde dobře. No stopu jsme dokončily a 2 předměty měly a vyšlo to na 85 bodů. Jenynka byla super :-) Jak se ukázalo tak terén potrápil dost psů, někteří nevyšly, někteří nedošly takže nakonec nám to vyšlo na 2.místo!! 

11986393_958001777591521_8306023255255224725_n.jpg

 

15.8. se konal již tradiční závod malých plemen v Chlumci nad Cidlinou, letos bez stop a střelby. Zúčastnila jsem se s Jeny a po hodně dlouhé době i s TP Bertíkem. Na to jaké bylo vedro se nám dařilo. Jenynka získala v ZMP1 1.místo a Bertík v ZZO 3.místo :-)

img_8738.jpg

 

 

9.8. Včera jsme se zúčastnily semináře Pozitivní podmiňování v praxi s Martinem Matouškem a Lubošem Jánským, přestože pozitivně cvičíme bylo zajimavé si dost věcí z teorie oživit a pokochat se cvičením jiných, navíc jsme si zacvičily a získaly cenné rady od profíků :-)

 

28.6. Proběhla v ZKO Jaroměř výcviková intenzivka, bylo to super fotky jsou ZDE

dsc_0082.jpg

30.5. jsme se s Jeny zúčastnily MR OB v Mladé Boleslavy, bohužel se nám vůbec nedařilo díky dešti který nemá Jeny ráda, skončily jsme na 15.místě

 

13.5.2015

8.května jsme si jeli zazávodit do našeho domovského ZKO - Jaroměře, konal se tam Májový závod, my závodily v kategorii ZPU1. Jelikož se Jeny nejprve vyprdla na odložení a pak v dálce viděla bývalého páníčka takže paničku nemohla poslouchat + něco srazila i panička, takže nám chyběli bodíky na bednu, ale bylo to o bod.. No mrzelo mě to, protože jinak Jeny cvičila moc hezky a hlavně měla nejvíc bodíků za stopu. Je to moje malá hvězda ;-)

3.5.2015

1.května Jenynka složila zkoušku ZMP1 na Dobře - tím splnila podmínku k účasti na MR Malých plemen 2015 v Žamberku

21.4.2015

Tak přichází nová "vytuněná" Jeny, již je úplně zahojená a zase velmi velmi akční ;-) jsem ráda že záněty dělohy již jsou minulostí a nic nám již nebrání plné přípravě na ZMP1. Také jsme pořídili nový tréninkový stroj - koloběžku. Je to bezvadná venčící pomůcka :-)

 

Po dlouhém zvažování pro a proti, jelikož díky zánětům dělohy by k tomu tak jako tak došlo jsem se rozhodla že Jeny mít nikdy štěňátka nebude. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale vím že bylo správné. Na sále byla hodinu. Potom vet rozrazil dveře se slovy "Pojdte si pro to vaše neuvěřitelný zvíře" jelikož ji musel 3x přidávat narkozu, Jeny prostě nechtěla spát :-/

 

12.3. Tak Jenynka je zase na ATB :-( 

 

.15.2. Tak jsme dnes vyrazily na cvičák Jenynka si zaběhla revíry a trochu potrénovala vyštěkání a jeli jsme domů :-)

 

31.1. JENINKA získala 1. MÍSTO v NEJAKTIVNĚJŠÍ PES VÝCHODOČESKÉ POBOČKY KCHK v kategorii KNÍRAČ MALÝ - SPORTOVNÍ :-)

p2071103.jpg

22.1. Takže volno končí začínáme zase makat ;-) 

 

6.1. Rodina se nezapře - první maminka a poslední babička :-)

img_7998.jpg

5.1. Na podzim měla Jeny zdravotní problémy - konkrétně pyometru, veterinářka mi navrhla buď nakrýt nebo vykastrovat... teď můžu napsat nestihli jsme ani jedno... Člověk míní a Jeny mění... tak uvidíme co bude dál :-)

 

pict0011.jpg

Všude dobře na gauči nejlépe :-)

***2015***